In Novosti

Jelena Pudar: Neverne bebe – bend koga slušaju 3 generacije

Neverne Bebe kao bend postoje već 24 godine i poznati su po velikim hitovima koji nikad nisu prestajali da se slušaju. Pored odlične atmosfere i kvalitetne svirke, specifični su i po tome što ih slušaju skoro sve generacije. Neverne Bebe su početkom godine izdale novi album, snimile već popularni singl sa Danijelom Kajmakoskim ,,Još ti se nadam” i početkom maja započele turneju ,,Priča o nama”, koja nosi naziv njihovog novog albuma.

Za one koji nisu znali, a verujemo da su u manjini, jedna od pevačica ovog legendarnog benda je Jelena Pudar, rođena Kragujevčanka. Sa Jelenom pričamo o bendu, daljim planovima ali i o vremenu kada je živela u Kragujevcu.

Jelena, šta je to što Neverne Bebe čini interesantnim za publiku svih uzrasta?

Verovatno to što Milan muziku ne piše namenski, već čeka da se život dogodi da bi napravio album. Muzika kao takva je iskrena, prožeta dubokim emocijama, sa puno divnih harmonija i tekstova da ljudi, kako stariji tako i mlađi, ne ostaju ravnodušni. Često na koncertima vidimo dve, ponekad i tri različite generacije, što nas posebno čini srećnim i zadovoljim.

Koja je tvoja omiljena pesma Nevernih Beba?

To je jako teško pitanje, bar u mom slučaju. Iskreno sam doživela i osetila svaku otpevanu pesmu sa albuma. Ali ako baš moram da biram, neka to bude “Jednom kad me ne bude”.

Postoji li neka anegdota sa nastupa ili turneja koju često prepričavate?

Postoji puno, i često se setimo raznih situacija koje smo zajedno doživeli. Ali mi u bendu imamo jedno pravilo, da sve što se kaže u kombiju – tu i ostaje. Ako jednog dana odlučimo da obelodanimo anegdote, verujem da će završiti u knjizi koju će napisati neko od nas.

Već nekoliko godina živiš u Beogradu. Šta ti najviše nedostaje u odnosu na život koji si imala u Kragujevcu?

Jedna vrsta smirenosti i spokoja koga samo tamo osećam. Uspomene iz detinjstva, porodica, duge priče sa prijateljima uz kafu. Svaki slobodan dan gledam da iskoristim za dolazak u Kragujevac.

Koje mesto u Kragujevcu biraš kada želiš da se opustiš?

Puno vremena provodim na točkovima, prolazimo po par hiljada kilometara nedeljno. Zato najviše volim da, kada već uspem da dođem u Kragujevac, provedem vreme kod svoje kuće sa porodicom i igrajući se sa psom. Čim malo napunim baterije, odlazim sa prijateljima na jezero gde uživamo uz kafu. Uvek biram vodu jer mi ona odnosi lošu energiju.

U Woodland Resortu nastupate drugi put. Zbog čega je Woodland pravo mesto za vaš nastup?

U karijeri smo prošli puno toga, svirali na najrazličitim mestima. Woodland nam daje jednu vrstu otklona od svega. Omogućava nam da se na nekoliko sati izmestimo iz svakodnevice, na samo par kilometara od grada. Domaćini su nas divno ugostili i prošlog puta i jedva čekamo ponovo da se vratimo i napravimo dobru atmosferu.

Šta možemo da očekujemo 18. juna na vašem nastupu?

Svakako kao i što ste od nas i navikli – kvalitetan i energičan nastup. Ovim putem pozivam sve poštovaoce naše muzike da zajedno napravimo noć za pamćenje. Kragujevac, kao četvrti za redom tih dana, ostavljamo kao “šlag na torti”.

Kakve planove imaju Neverne Bebe u narednom periodu? Podeli sa fanovima gde sve mogu da uživaju u vašoj muzici?

Ovo je period za koji mi praktično živimo. Trenutno smo na turneji i promociji našeg sedmog studijiskog albuma “Praštam”. Turneju smo krenuli sa trga u Novom Pazaru, a ljudi nas mogu čuti u razlicitim krajevima ovog regiona. Od Beograda, preko Novog Sada, Banjaluke, Čačka, Kragujevca. Nadam se da će fanovi uživati u koncertima, i da ćemo naći vremena da se kao i uvek fotografišemo i razmenimo koju reč sa njima.

Hvala, Jelena. Želimo vam da nastavite da nižete uspehe, kao i do sad.

Ovom prilikom vas pozivamo da dođete na koncert Nevernih Beba 18. juna i omogućite sebi jedno prijatno veče ispunjeno kvalitetnom muzikom i opuštajućim ambijentom Woodland Resorta u Kragujevcu. Čekamo vas!

Nove objave